Steekproef ABC zwemmen

24 februari 2023

De Haasge Vrijwillige ReddingsBrigade (HVRB) is sinds 2018 in het bezit van de Licentie Nationale Zwemdiploma’s. 

Wij zijn recent door de steekproef van de Nationale Raad Zwemveiligheid gekomen wat betreft de Licentie National Zwemdiploma’s. Deze licentie is een instrument om de kwaliteit van de zwemlessen en het diplomazwemmen voor het Zwem-ABC te waarborgen. We hebben als vereniging aan alle kwaliteitscriteria voldaan!
 
Wist je dat je alleen zwemveilig bent als je het volledige Zwem-ABC op zak hebt en daarna blijft oefenen? Enkel het A of B diploma is niet langer voldoende om helemaal veilig in het water te kunnen spelen of zwemmen. Dit komt omdat het programma zo is opgebouwd dat je pas bij het C diploma leert wat je moet doen als je onverwachts, geheel gekleed met jas en schoenen in het water valt. 

Na het C-diploma hoef je natuurlijk ook nog niet te stoppen met het zwemmen. Daarna kun je nog veel meer zwemdiploma’s halen waarbij je leert om ook anderen te redden. Tijdens deze vervolgdiploma’s leer je zwemmen met zwemvliezen, reddingsmiddelen en een persoon. Hartstikke leuk dus! Als je meer wilt weten, kun je je vragen stellen bij je zweminstructeur.
 
 
 
Zwemles bij HVRB
 
Zie ook de website alles over zwemles
 
 

Downloads