Snel naar het strand

Als je oud genoeg bent om te mogen bewaken op het strand (vanaf 14 jaar), je nog geen diploma's voor zwemmend redden hebt en je het geweldig lijkt om mensen te redden uit een woeste zee en de wacht te houden op het strand, kun je bij de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade een verkorte cursus doen om snel naar het strand te kunnen. Dit heet voorbereidend zwemmen.

In een periode van ongeveer ¾ jaar wordt je aangeleerd wat je allemaal moet weten om op het strand te mogen bewaken. De zes diploma's die je normaal zou moeten halen, hoef je op deze manier niet te behalen en zo kun je snel doorstromen naar het strand. Bij het voorbereidend zwemmen leer je hoe je mensen moet redden vanaf het droge, bijvoorbeeld door het gooien van een redklos of een touw en er wordt je geleerd te redden vanuit het water bijvoorbeeld de bevrijdingsgrepen (hoe kom ik los als een drenkeling mij stevig vasthoudt), vervoersgrepen en allerlei zwem- en zoektechnieken.

Naast alle praktische vaardigheden die je je eigen moet maken, wordt er van je verwacht dat je ook een klein theorie-examen aflegt. Met één keer in de week zwemmen en een halfuurtje per week theorie is dit diploma goed te doen!

Graag verwelkomen we je hierna op het strand!

 

TWITTER

RBDenHaag
RBDenHaag @RB_Egmond Dat ziet er ook goed uit!
RBDenHaag
RBDenHaag Goede en mooie voortzetting van samenwerking op het strand tussen @Brandweer_HGL , @VRH_Haaglanden en ons (item 1) twitter.com/estherlieben/s…
RBDenHaag
RBDenHaag Proef slechtweerregeling paarden en honden #zuiderstrand #denhaag twitter.com/omroepwest/sta…
RBDenHaag
RBDenHaag @Job_Kramer Veel succes!
 

Aangesloten bij

 

WEER