Zwemmend Redden

Vanaf een minimumleeftijd van 6 jaar kan bij de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade worden begonnen met het zwemmend redden.

Met je ABC diploma op zak, wordt je aangeleerd hoe je naast jezelf, ook anderen kunt redden. Het uiteindelijke doel van het zwemmend redden in het zwembad is om later ook op het strand en in de zee je vaardigheden te kunnen toepassen. Maar voordat dat zover is, moet je eerst een aantal diploma's (brevetten) halen.

De brevetten voor het zwemmend redden zijn opgedeeld in een zestal brevetten.

Bij het eerste brevet ligt de nadruk op het redden van jezelf en je eigen spullen. Want wat doe je bijvoorbeeld als je in het water ligt en onder een zwaar voorwerp moet zien uit te komen? Of wat doe je als je je bril bent kwijtgeraakt in het water en hem snel wil vinden?

Vanaf het tweede brevet wordt langzaam aangeleerd hoe je ook anderen kunt redden. Dit kan je doen vanaf de kant, of door te zwemmen en de drenkeling te vervoeren. Beiden manieren worden tot in de puntjes aangeleerd en bij het zesde diploma afgerond.

Bij het zesde brevet moet ook en theorietest worden afgelegd en hierna is bij veertienjarige leeftijd is ook bewaken op het strand mogelijk.

 

TWITTER

RBDenHaag
RBDenHaag @RB_Egmond Dat ziet er ook goed uit!
RBDenHaag
RBDenHaag Goede en mooie voortzetting van samenwerking op het strand tussen @Brandweer_HGL , @VRH_Haaglanden en ons (item 1) twitter.com/estherlieben/s…
RBDenHaag
RBDenHaag Proef slechtweerregeling paarden en honden #zuiderstrand #denhaag twitter.com/omroepwest/sta…
RBDenHaag
RBDenHaag @Job_Kramer Veel succes!
 

Aangesloten bij

 

WEER