Het Zwem ABC

Vanaf een minimum leeftijd van vijf jaar kan bij de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade begonnen worden met het zwemmen van het landelijke zwem ABC.

Het zwem ABC is de basisvorming voor de zwemvaardigheid bij kinderen. In het diepe bad van De Waterthor wordt de kinderen op verantwoorde wijze de slagen aangeleerd. De drie diploma's zorgen er min of meer voor dat de kinderen zich op verantwoorde wijze kunnen redden in diep water. Zo wordt de kinderen bijvoorbeeld geleerd om ruime afstanden onderwater te zwemmen, obstakels te beklimmen, te zwemmen met kleding en worden de zwemslagen verder aangeleerd.

Het zwem ABC is extra leuk en goed voor het kind, omdat er naast de serieuze en professionele lessen die er gegeven worden ook ruimte is voor plezier en persoonlijke ontwikkeling. Zo worden er in het zwembad regelmatig activiteiten georganiseerd die het verenigingsverband ondersteunen.

Hierdoor ontstaat er een prettige sfeer zowel tussen de kinderen, als tussen de instructeurs en ouders. Bovendien is er binnen de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade ruim genoeg aandacht om zij, die angstig of onkundig zijn op bepaalde onderdelen, te begeleiden, door de kennis die de instructeurs hebben opgedaan door reddingen in de praktijk. Als laatste zit uw kind uiteraard niet voor niks op zwemles bij de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade en wordt er dus ook aandacht besteed aan het zwemmend redden op zich.

Mocht uw kind enthousiast zijn over het zwemmen, kan het na het zwem ABC diploma door met zwemmen op een zeer nuttige en leuke manier. Na een aantal jaar is zelfs bewaking op het Haagse strand mogelijk. Lees meer hierover onder het kopje 'zwemmend redden'

 

TWITTER

RBDenHaag
RBDenHaag @RB_Egmond Dat ziet er ook goed uit!
RBDenHaag
RBDenHaag Goede en mooie voortzetting van samenwerking op het strand tussen @Brandweer_HGL , @VRH_Haaglanden en ons (item 1) twitter.com/estherlieben/s…
RBDenHaag
RBDenHaag Proef slechtweerregeling paarden en honden #zuiderstrand #denhaag twitter.com/omroepwest/sta…
RBDenHaag
RBDenHaag @Job_Kramer Veel succes!
 

Aangesloten bij

 

WEER