Vereniging

De Zuiderpark loods

Naast Het Praathuis en zwembad beschikt de brigade ook over een onderkomen in het Zuiderpark, namelijk de loods!

De geschiedenis van de loods begint in de tweede wereldoorlog. Doordat we niet meer op strand konden recreëren, kregen we als alternatief de loods in het Zuiderpark. We hebben sindsdien hier al veel gesport en lol gemaakt. Helaas is de loods door achterstallig onderhoud een lange tijd gesloten geweest! Sinds oktober 2007 is hij gelukkig weer open en zijn we al weer druk aan het sporten. Maar naast sporten komen ook veel leden gewoon langs voor de gezelligheid. Vooral op zonnige dagen is het aan het meer heerlijk te vertoeven.Sinds de opening zijn we al flink bezig geweest met hardlooptrainingen en hebben we al meegedaan met verschillende hardlooptochten, zoals onder andere de Puinduinrun en de Wollenbrandcross. Het is de bedoeling om elke maand gedurende het verenigingsseizoen een hardloop tocht te doen.

 

Daarnaast zijn we ook flink bezig met roeien. We hebben daarvoor de vlet, maar daarnaast ook de kikker. De kikker is ontstaan in de periode toen we nog geen motor achter de boot hadden. In de tijd dat we nog moesten roeien op de Tom-boot. Hierbij werd de kikker gebruikt om te oefenen voor het roeien op de Tom-boot. De kikker die er nu staat is alweer de vervanger van deze oude kikker.

Maar het Zuiderpark en de loods lenen zich ook heel goed om er andere sporten uit te oefenen zoals skeeleren, tafeltennis, darten en volleyballen. Maar in de winter bijvoorbeeld ook schaatsen!

Daarnaast is de loods door aanwezige accommodatie ook erg geschikt voor educatieve doeleinde. Met name voor binnenwater diploma's

Heb je nu ook zin gekregen om in het Zuiderpark te sporten, trainen voor de sport testen of om gewoon langs te komen voor de gezelligheid? Voor de seniorleden zijn we elke zondag geopend van 10.00 uur 's-ochtends tot 12.00 uur gedurende het vereniging seizoen(sept-mei)! Voor de jeugdleden zijn er aparte sport- en speldagen. Deze worden vermeld in De Tom.

Tot ziens in het Zuiderpark!

 

TWITTER

RBDenHaag
RBDenHaag @RB_Egmond Dat ziet er ook goed uit!
RBDenHaag
RBDenHaag Goede en mooie voortzetting van samenwerking op het strand tussen @Brandweer_HGL , @VRH_Haaglanden en ons (item 1) twitter.com/estherlieben/s…
RBDenHaag
RBDenHaag Proef slechtweerregeling paarden en honden #zuiderstrand #denhaag twitter.com/omroepwest/sta…
RBDenHaag
RBDenHaag @Job_Kramer Veel succes!
 

Aangesloten bij

 

WEER