Bezoek van Tweede Kamerlid Diertens

vrijdag 29 juni 2018

Antje Diertens, lid van de D66-fractie in de Tweede Kamer, bracht een bezoek aan Post 4 van de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade (HVRB). Op uitnodiging van Koen Breedveld, algemeen directeur van Reddingsbrigade Nederland. Zij twitterde naar aanleiding van de ervaringen die ze vrijdag 29 juni opdeed: ,,Veel te weten gekomen achter de wereld van de Reddingsbrigade. Kijk nu toch anders maar de zee met muistromingen!''

Het eerste onderdeel van het programma was een rondleiding. Bestuurslid Miriam Waindrich, operationeel commandant Dennis Schouten en de senior lifeguards Jeffrey Bom en Pim Bazuin (tevens bestuurslid strandveiligheid) maakten duidelijk wat de reddingsbrigade in Den Haag zo bijzonder maakt. Factoren als het grote werkgebied en het internationale strandpubliek maken het elke dag tot een grote uitdaging. Hierbij werd onderstreept, dat de HVRB bij calamiteiten nauw samenwerkt met andere hulpverleningsdiensten, zoals de politie en de brandweer.

Vriendschappen
Diertens was erg te spreken over de diversiteit van het team; dat verenigt onder anderen een politicoloog, scholieren, studenten en fulltimers. Zij was ook blij verrast te horen dat er hechte vriendschappen ontstaan. ,,We roepen weleens dat alles en iedereen individualiseert, maar bij brigades als de HVRB zie je dat mensen nog steeds graag ergens bij willen horen en zich voor een nuttig doel willen inzetten.'' Daarnaast is uitgebreid gesproken over het werk van reddingsbrigades in het algemeen. Diertens, zelf oud-zeilinstructrice, kreeg informatie over bijvoorbeeld het rijden met optische- en geluidssignalen. Maar ook over muien en de samenwerking met de veiligheidsregio.
Zij gaf aan onder de indruk te zijn van de wijze waarop jeugdleden worden opgeleid en suggereerde dat die ervaringen bruikbaar zijn bij de maatschappelijke dienstplicht die staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voorstaat. Diertens heeft zitting in de vaste commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarin worden onder meer thema’s als zwemvaardigheid en ondersteuning van verenigingen en vrijwilligers besproken.


In de 'kinderbewaarplaats' van Post 4 vertelde Breedveld meer over Reddingsbrigade Nederland. De geschiedenis, opleidingstrajecten en cijfers kwamen ter sprake.

Antje Diertens

bron: reddingsbrigade nederland

 

TWITTER

RBDenHaag
RBDenHaag @RB_Egmond Dat ziet er ook goed uit!
RBDenHaag
RBDenHaag Goede en mooie voortzetting van samenwerking op het strand tussen @Brandweer_HGL , @VRH_Haaglanden en ons (item 1) twitter.com/estherlieben/s…
RBDenHaag
RBDenHaag Proef slechtweerregeling paarden en honden #zuiderstrand #denhaag twitter.com/omroepwest/sta…
RBDenHaag
RBDenHaag @Job_Kramer Veel succes!
 

Aangesloten bij

 

WEER