In 2023 hadden wij 642 acties

Hulpverleningen op het water
0
Hulpverleningen op het land
0
Vermiste of gevonden kinderen
0

Wie zijn we

De Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade zorgt al ruim 100 jaar voor de veiligheid van strandbezoekers, watersporters en zwemmers op de Haagse stranden.

Wat doen we

Met meer dan 120 vrijwillige lifeguards waarborgt de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade (HVRB) de veiligheid van het ongeveer 11 km Haags strand gedurende de zomermaanden.

Leszwemmen

De HVRB heeft de Licentie Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). Zo bent u zeker dat de zwemlessen en zwemdiploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm.

lifeguard worden

Wil jij bijdragen aan veilige Haagse stranden? En onderdeel worden van een actieve vereniging? Heb jij een goede conditie, ben jij stressbestendig en een waterrat? Meld je dan aan voor de opleiding!

Leer zwemmen van een lifeguard

De HVRB heeft als missie de verdrinkingsdood te bestijden. Om die reden geven wij ook zwemles.

Sinds februari 2018 hebben wij de Licentie Zwem-ABC van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ). We worden jaarlijks getoetst op een groot aantal kwaliteitscriteria. Zo weet u als ouder zeker dat de zwemlessen en zwemdiploma’s voldoen aan de Nationale Zwemveiligheidsnorm en legt u de basis voor een leven lang zwemplezier en -veiligheid.

Zwem ABC

Elke donderdagavond verzorgt de Haagse Vrijwillige ReddingsBrigade in zwembad De Waterthor in Den Haag zwemlessen en conditietraining voor haar leden. Deze lessen worden door enthousiaste, gediplomeerde en ervaren instructeurs gegeven.

Reddingszwemmen

Na het behalen van het Zwem ABC kan er vanaf zes jaar gestart worden met Junior Redder 1 t/m 4, zwemmend Redder 1 t/m 4 en Lifesaver 1. Vanaf 15 jaar kunnen de Lifesaver 1 t/m 3 lesssen gevolgd worden. Dat is een prima start voor de opleiding tot lifeguard.

Mabel


Het verhaal van Mabel

“Voor mij betekent lifeguard zijn kennis opdoen die je nergens anders kan vinden, in een team dat met de dag sterker wordt”

Nadat ze als studente verhuisde naar Den Haag zocht ze een zwemvereniging om aan te haken. Ze kwam terecht bij een informatieavond van de HVRB en is sindsdien lid van de brigade. Mabel is in 2018 begonnen met haar opleiding tot Junior Lifeguard. Ondertussen heeft ze 5 jaar strandervaring en is in opleiding tot Senior Lifeguard. Ze geniet elke zomer weer van de teamverbondenheid en nieuwe ervaringen die de dagen met zich meebrengen.

Help ons mensen te blijven redden

Wil jij ook bijdragen?
Word lifeguard, volg zwemlessen bij ons of ondersteun ons met een donatie. Dat kan via de donatieknop of door de QR code te scannen.